Ohje - WiseCMS: Artikkelinosto ja sen asetukset

Artikkelinostolla tarkoitetaan järjestelmässä artikkelin (sivun) sisälle linkitettävää toista artikkelia.

Sisältö:

Artikkelinoston tekeminen

Artikkelinoston asetukset

"Älä leikkaa artikkelikuvaa"
"Piilota lue lisää -painike"
"Avaa artikkeli uudessa välilehdessä"
"Näytä esikatselu ennen julkaisua"
"Taittotyylit"
"Sisältö"

1. Siirrytään artikkelin muokkaustilaan ja valitaan oikean reunan sisältöeditorista "Artikkeli"-elementti joko raahaamalla se haluttuun paikkaan sivulla tai klikkaamalla, jolloin se siirtyy sivun viimeksi.

2. Klikataan artikkelielementistä löytyvää "kynä"-kuvaketta, jolloin oikeaan reunaan avautuu "artikkelin asetukset" -ikkuna.

3. Klikataan asetusten alta

→ "Valitse artikkeli"

Etsitään järjestelmästä artikkeli, joka halutaan nostaa linkkinä sivulle.

4. Kun oikea artikkeli on löytynyt valitaan

→ "Hyväksy".

5. Painetaan artikkelin asetuksista "Tallenna".

Huom. Huomaa vielä erikseen tallentaa / julkaista sivu, johon teit artikkelinoston.

Artikkelinoston ulkonaköä ja muita toimintoja pystyy muokkaamaan klikkaamalla artikkelinoston päällä näkyvää "kynä"-kuvaketta.

Sivun oikeaan reunaan avautuu artikkelin asetukset.

"Älä leikkaa artikkelikuvaa"

• Järjestelmä skaalaa artikkelinostojen kuvat automaattisesti kuvasuhteeseen 16:9.
  • Mikäli artikkelissa on jollain muulla kuvasuhteella varustettu kuva, saa kuvasuhteen säilymään artikkelinostoissa rastittamalla asetuksista "älä leikkaa artikkelikuvaa".
  • Vieressä esimerkki artikkelinostoista, joissa on säilytetty artikkelin alkuperäisen kuvan kuvasuhde.

"Piilota lue lisää painike"

​​​​​​​Artikkelinostoissa on mahdollista piilottaa "lue lisää" -linkkipainike.

• Siirry muokkaamaan haluttua artikkelielementtiä klikkaamalla elementin päällä olevaa kynäikonia.
  • Laita artikkelin asetuksiin rasti kohtaan "piilota "lue lisää" -painike".
  • Paina "Tallenna"-nappia.
  • Julkaise artikkeli normaalisti.
  • ​​​​​​​Lue lisää -nappi on nyt piilotettu.

Katso tarkemmat ohjeet >>

Klikkaa kuva isommaksi.

"Avaa artikkeli uudessa välilehdessä"

• Joissakin tilanteissa artikkelinosto kannattaa laittaa avautumaan uuteen välilehteen.
  • Toimintoa kannattaa käyttää esimerkiksi silloin, kun linkistä siirrytään toiselle verkkosivustolle (oman yrityksen alisivustolle tai ihan kokonaan toisen toimijan sivuille). Näin kävijä ei hukkaa sitä sivua, jolta hänet ohjataan ulos sivustolta.
  • Laita artikkelin asetuksiin rasti kohtaan "piilota "lue lisää" -painike".
  • Paina "Tallenna"-nappia ja julkaise artikkeli normaalisti.

Katso tarkemmat ohjeet >>

"Näytä esikatselu ennen julkaisua"

Artikkelinostoja on mahdollista asettaa esikatseluun ja ajastaa sisällön avautuminen.

Sivuston kävijät näkevät artikkelista vain esikatselukuvakkeen ja varsinainen sisältö avatuu tarkasteltavaksi ennalta määrättynä ajankohtana.

Katso tarkemmat ohjeet >>

"Artikkelinoston taittotyyli"

Artikkelinostoja saa aseteltua sivulle eri tavalla. Testaa, mikä sopii tarkoituksiisi parhaiten!

• Valitse taittotyyli alasvetovalikosta
  • Klikkaa "Tallenna"
  • Julkaise / tallenna artikkeli normaaliin tapaan.

Täysileveä = kuva on koko sivun levyisenä
Teksti kuvan päällä = Artikkelin otsikko näkyy artikkelikuvan päällä
Kuva vasemmalla = Artikkelin kuva vasemmalla, otsikko ja ingressi oikealla
Ei kuvaa = Artikkelinostosta tulee näkyviin vain otsikko ja ingressi
Ei ingressiä, otsikko yläpuolella = Otsikko tulee artikkelinostossa kuvan yläpuolelle ja ingressi jää pois
Ei kuvaa eikä ingressiä = Artikkelinostosta näkyy vain otsikko

Kuvassa artikkelnoston taittotyylinä on täysi leveä.

"Sisältö"

Sisältö-kohdan avulla pystyy määrittelemään haluaako nostaa artikkelin valinnan mukaan (eli valitsemaan juuri haluamansa artikkelin kaikkien artikkeleiden joukosta) vai haluaako laittaa artikkelit päivittymään automaattisesti etusivulle tietyn kategorian mukaan (esim. uutiset tai ajankohtainen).

Katso tarkemmat ohjeet >>