Ohje - WiseCMS: Sisältöjen katseluoikeuksien määrittäminen

Sivustolle on mahdollista luoda sivuja, joiden katseluoikeudet perustuvat rooleihin. Näin pystytään luomaan esimerkiksi vain jäsenille tarkoitettua sisältöä.

Kun roolille asetetaan katseluoikeus, pääsee kyseisellä roolilla katselemaan kotisivuilla vain kyseiselle kohderyhmälle (roolille) tarkoitettua sisältöä.

Katseluoikeuksia voidaan määrittää vain niille henkilöille, jotka ovat palvelun rekisteröityneitä käyttäjiä (henkilöllä on tunnus ja salasana palveluun).

Videon sisältö:

0:22 Uuden roolin luominen roolien hallintaan
0:58 Roolin lisääminen henkilöille
1:43 Katseluoikeuksien määrittäminen artikkelihallinnassa

Katso videolta, miten eri rooleille määritetään katseluoikeuksia kotisivujen sisältöihin.

Huom. rooli tulee olla luotuna ennen katseluoikeuksia määrittämistä. Katso tarkemmat ohjeet uuden roolin luomiseen yllä olevasta videosta tai täältä >>

1. Katseluoikeus tiettyihin sisältöihin, luodaan luomalla ns. tyhjä rooli, mikä tarkoittaa, että roolien käyttöoikeuksien hallinnassa jätetään kaikki kohdat "ei asetettu" -tilaan.

Käyttöoikeudet välilehdelle ei siis tehdä mitään muutoksia.

2. Lisätään roolin taakse ne henkilöt, joille halutaan antaa oikeus kyseiseen rooliin.

Roolin pystyy lisäämään useassa kohdassa järjestelmää:

• Roolien hallinnassa
  • CRM:n henkilökortilla
  • Verkkokaupan tuotekortin kautta (rooli päivittyy henkilölle automaattisesti, kun hän ostaa esim. jäsenyyden).

2. Ne sisällöt, joihin halutaan antaa katseluoikeus vain tietyille rooleille, määritetään järjestelmän kotisivujen artikkelihallinnan kautta.

Siirrytään artikkelin muokkaustilaan valitsemalla "Muokkaa".

3. Artikkelin sisältöeditorin "Asetukset"-laatikon alta löytyy kohta "Katseluoikeudet", mihin lisätään kaikki ne roolit, joille halutaan antaa katseluoikeus kyseiseen sivuun/artikkeliin.

4. Jos niille henkilöille, joilla ei ole pääsyä kyseiselle sivulle, halutaan tarjota jotain vaihtoehtoista sisältöä ("Ei lukuoikeutta" -tekstin sijasta), klikataan katseluoikeudet-kohdan alle ilmestyvää "Valitse artikkeli"-painiketta. Valitaan järjestelmän artikkelihallinnasta se artikkeli, joka halutaan näyttää kirjautumattomille sivulla kävijöille.