Ohje - WiseEconomy: Palkkatietojen vienti Tulorekisteriin

Maksetuista palkoista lähetetään järjestelmästä palkkatietoilmoitukset Tulorekisteriin.

1. ​​​​​​​Tulorekisteri-ilmoitukset lähetetään palkkalaskuilta, jotka löytyvät Taloushallinto → Palkat → Palkkalaskut

Tulorekisteri-ilmoitukset on mahdollista lähettää järjestelmästä suoraan Tulorekisteriin yksitellen. Tämä on kätevä vaihtoehto silloin, kun työntekijöitä on vähemmän.

Avataan työntekijän palkkalasku ja klikataan alhaalta vasemmalta "Käsittele lasku" -painikkeesta ja valitaan “Lähetä tulorekisteri-ilmoitus". Näin järjestelmä lähettää suoraan palkkatietoilmoituksen Tulorekisteriin ja laskun tilaksi tulee järjestelmässä “viety tulorekisteriin”.

2. Jos Tulorekisteri-ilmoitukset halutaan ladata heti palkanmaksun jälkeen, valitaan palkkalaskujen listauksesta tila -sarakkeeseen ”Maksu lähetetty”. Jos Tulorekisteri-ilmoitukset ladataan vasta, kun maksut ovat jo menneet työntekijöiden tileille, valitaan tällöin tila -sarakkeeseen "Maksettu".

Valitaan kaikki palkkalaskut, joiden Tulorekisteri-ilmoitukset halutaan ladata ja klikataan vihreällä pohjalla olevaa ”AR-ilmoitukset” -painiketta.

3. Tämän jälkeen lähetetään Tulorekisteri-ilmoitukset käyttäjän rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen. Ladataan tiedostot sähköpostista .zip-tiedostoksi ja tämän jälkeen pura .zip-tiedosto toiseen kansioon, jotta voit lähettää tiedostot Tulorekisteriin.

Tämän jälkeen mennään Tulorekisterin sivuille:

• Kirjaudutaan Tulorekisteriin

• Valitaan etusivulta ”Latauspalvelu”

• Valitaan Tulorekisteri-ilmoitukset, jotka on ladattu tietokoneelle sähköpostista ja ladataan ne Tulorekisteriin.

• Siirrytään tarkastelemaan yrityksen tietoja Tulorekisterissä. Ladatut ilmoitukset löytyvät kyseisen yrityksen tiedoista hetken kuluttua.