Ohje - WiseSales: Ajanvarauksen hinnoittelu aikaperusteisesti

Ajanvarauksessa on mahdollista määrittää kalenterin eri ajankohdille eri hintoja kyseiselle tuotteelle.

Hintasääntöjä tekemällä voi määrittää kampanjahinnat, kausihinnat tai juhlapyhien hinnat. Esimerkiksi hiljaisemmille päiville tai tunneille pystytään asettamaan alempi hinta varauksille tai vastaavasti prime-time-ajoille sijoittuville varauksille haluttaessa korkeampi hinta.

Hinnoittelu-välilehti mahdollistaa myös nopeasti hinnoitteluun tehtävät muutokset esim. kuluvalle päivälle.

1. Siirrytään tuotehallintaan järjestelmän kohdasta

→ "Myynti"
→ "Tuotteet"
→ "Tuotteet"

Avataan järjestelmän tuotehallinnasta se ajanvaraustyyppinen tuotekortti, jonka hintoja halutaan muuttaa eri ajankohtien mukaan. Tuotekortin saa auki klikkaamalla sen nimestä.

Avataan järjestelmän tuotehallinnassa se tuotekortti, jonka hintoja halutaan muokata eri ajankohtien mukaan.

2. Siirrytään tuotekortissa "ajanvarauksen hinnoittelu" -välilehdelle.

"Lisää hinta" -painikkeesta saa lisättyä uuden rivin uudelle hintasäännölle.

Siirrytään "ajanvarauksen hinnoittelu" välilehdelle. Klikataan "Lisää hinta".

3. Täytetään kenttiin tarvittavat tiedot:

• Mikäli ajanvaraustuotteella on useampia resursseja, valitaan alasvetovalikosta se resurssi, jota uudet hintasäännöt koskevat.

• Valitaan kalenterista aikaväli (päivämäärät), jolle hintasääntö halutaan asettaa. Aikaväli voi olla lyhyt tai pitkä. Päivämäärä voi koskettaa myös kuluvaa päivää.

• Valitaan kalenterista kellonajat, mille välille hintasääntö halutaan asettaa voimaan. Esim. aamun tai iltapäivän hiljaisille tunneille.

• Asetetaan hinta, jolla ajanvaraustuotetta myydään asetetulla aikavälillä. Hinta voi olla muodossa 20.00 tai pelkkä 20.

• Asetetaan viikonpäivät, jolloin hintasääntö on voimassa klikkaamalla

→ "Valitse viikonpäivät"

Rastitetaan avautuvasta ponnahdusikkunasta halutut viikonpäivät, jolloin ne tulevat näkyviin päivä-sarakkeeseen.

4. "Tallenna hintasäännöt" -painike tallentaa hintasäännöt ja niihin tehdyt muutokset.

Hintasäännöt tulevat näkyviin ajanvarauskalenteriin heti tallennuksen jälkeen.