Ohje - WiseSales: Alennushinnan asettaminen tuotteelle | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseSales: Alennushinnan asettaminen tuotteelle

Ohjeet, miten verkkokaupan tuotteelle asetetaan alennushinta.

1. Siirrytään järjestelmän tuotehallintaan valitsemalla hallintapuolella

→ Myynti
→ Tuotteet
→ Tuotteet

Etsitään järjestelmästä valmis tuotekortti, jolle alennus halutaan lisätä (tai lisätään uusi tuotekortti, mikäli tuotetta ei ole vielä lisätty järjestelmään) ja klikataan se auki nimestä.

Huom! Alennukset eivät toimi lahjakorttituotteilla.

2. Tuotteen hintatiedot kohdassa klikataan

→ "Lisää alennus"

3. Täydennetään avautuvaan ponnahdusikkunaan alennusta koskevat tiedot

Variantti = Koskeeko alennus kaikkia tuotteen variantteja vai esimerkiksi vain tiettyä väriä tai kokoa.

Alennustyyppi = Onko alennus euromääräinen alennus hinnasta vai jokin tietty alennusprosentti.

Alennuksen suuruus = Merkitään alennuksen suuruus euroissa tai prosenteissa

Alkaen määrästä = Mistä ostomäärästä alkaen alennus alkaa, koskeeko yksittäiskappaleita vai suurempaa määrää.

Alkaa = Ajastetaan, milloin alennus aktivoituu näkyville verkkokauppaan

Päättyy = Ajastetaan, milloin alennus poistuu verkkokaupasta näkyviltä ja hinta palaa normaaliksi.

Näytä ovh-hinta = Valitaan kyllä, mikäli halutaan, että verkkokaupassa näkyy tuotteen normaalihinta alennushinnan lisäksi.

Kohderyhmä = Mikäli alennus koskee vain jotain tiettyä käyttäjäkuntaa (esim. jäseniä), valitaan tästä kentästä se rooli, jota alennus koskee. Huomaa, että kohderyhmän (eli roolien) mukaan alennettu hinta tulee verkkokaupassa tuotteen yhteydessä näkyviin vain järjestelmään kirjautuneille käyttäjille eli henkilöllä täytyy olla tunnus ja salasana palveluun, jotta voidaan käyttää alennushintaan kohderyhmän mukaan verkkokaupassa.

Lopuksi painetaan "Tallenna".

3. Mikäli kyseessä on sopimustuote (esim. jäsenyys) ja alennus halutaan antaa jatkossa jokaisesta laskusta, niin laitetaan rasti ruutuun "kopioi alennukset sopimukselle".

4. Asetettu alennus tulee näkyviin tuotekortille hintatiedot-kohdassa.

Alennuksen muokkaaminen

Alennukseen liittyviä tietoja päästään tarvittaessa muokkamaan tuotekortilta hintatiedot-kohdasta, klikkaamalla alennustiedot sisältävää kenttää.

Alennuksen poistaminen

Mikäli alennus halutaan poistaa käytöstä / näkyviltä ennen sen asetettua päättymisaikaa, onnistuu tämä klikkaamalla alennuskentän oikeasta reunasta löytyvää rastia.

5. Tieto tuotteen alennushinnasta tulee näkyviin verkkokaupan kategorioissa, joissa tuote on esillä.

6. Kun tuotteen klikkaan auki verkkokaupassa, alennus näkyy myös täällä.