Ohjeet - WiseSales: Sopimuksen päättäminen | WiseNetwork Oy

Ohjeet - WiseSales: Sopimuksen päättäminen

Ohjeet, miten järjestelmässä päätetään toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Huomioitavaa! Sopimuksen lopetuspäivän määrittäminen ei poista sopimukselle mahdollisesti jo syntynyttä laskuluonnosta. Se pitää käydä käsin poistamassa sopimuksen "laskutus"-välilehden kautta.

Toimet, kun sopimuksessa on irtisanomisaika

1. Siirrytään järjestelmän hallintapuolella

→ Myynti
→ Myynti
→ Sopimukset

Valitaan haluttu sopimus sopimuslistauksesta klikkaamalla sopimuksen numeroa.

Avataan haluttu sopimus sopimushallinnasta.

2. Muutetaan sopimuksen tyyppi määräaikaiseksi.

Muutetaan sopimuksen tyyppi määräaikaiseksi.

3. Määritetään sopimuksen lopetuspäivämäärä "Lopetus pvm" -kenttään.

Merkitään avautuvaan ponnahdusikkunaan sopimuksen päättämisen syy. Klikataan "Tallenna".

Lopuksi vielä tallennetaan sopimukselle tehdyt muutokset "Tallenna"-napista.

Määritetään sopimuksen lopetuspäivämäärä ja merkitään sopimuksen päättämisen syy. Muistetaan lopuksi tallentaa.

Toimet, kun sopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa

1. Siirrytään järjestelmän hallintapuolella

→ Myynti
→ Myynti
→ Sopimukset

Valitaan haluttu sopimus sopimuslistauksesta klikkaamalla sopimuksen numeroa.

2. Alatunnisteessa on vihreällä kohta "Käsittele".

Klikataan tästä ja valitaan:

→ "Sopimus päätetty".

3. Valitaan päättämisen syy ja painetaan

→ "Päätä sopimus"

Sopimus päättyy heti.

Laskuluonnoksen poistaminen

Huom!

Sopimuksen lopetuspäivän määrittäminen ei poista sopimukselle mahdollisesti jo syntynyttä laskuluonnosta.

Se pitää käydä käsin poistamassa sopimuksen laskutus-välilehden kautta.

1.
​​​​​​​→ Avataan sopimuksen laskutus-välilehti.

→ Klikataan laskuluonnos auki laskun numero -sarakkeesta.

Siirrytään laskutus-välilehdelle ja avataan laskuluonnos, jotta se voidaan poistaa.

2. Poistetaan laskuluonnos klikkaamalla sivun alareunasta painiketta

→ Poista

Huom. Mikäli lasku on jo ehtinyt lähteä virheellisesti asiakkaalle ja näkyy "avoin"-tilassa, niin se tulee muistaa myös hyvittää. Laskua ei kuitenkaan tule poistaa laskutus-välilehdeltä.

Ohjeet hyvityslaskun tekemiseen >>

Poistetaan laskuluonnos "poista"-painikkeesta.