Ohje - WiseSales: Kassapöytien muokkaaminen

Kassahallinnan avulla esimerkiksi yrityksen eri toimipisteille voidaan määritellä omat räätälöidyt kassapöytänsä. Katso ohjeet, kassapöytien muokkaamiseen.

Katso video kassapöytien muokkaamisesta

Ohjeet kassapöytien muokkaamiseen

Kassapöytien kategoriaryhmien otsikoita (= musta valikko) sekä niiden alta löytyviä myytäviä tuotteita pääsee lisäämään, poistamaan sekä muokkaamaan järjestelmän hallintapuolelta.

Esimerkkin kassapöydän näkymästä.

1. Kassojen muokkaaminen tapahtuu järjestelmän hallintapuolella valitsemalla

→ "Myynti"
→ "Myynti"
→ "Kassapöydät"

Kassapöytien muokkaaminen tapahtuu järjestelmän hallintapuolellta.

Tuotekategorioiden (tuoteryhmien) lisääminen

2. Kassanäkymien rakentaminen aloitetaan tuotekategorioista (tuoteryhmistä).

Siirrytään "kategoriat"-välilehdelle.

Uuden tuotekategorian pääsee luomaan klikkaamalla

"Lisää kategoria"

Luodaan ensin tuotekategoriat (tuoteryhmät) kategoriat-välilehdellä.

3. Määritetään kategorian nimi, taustan ja tekstin väri sekä ikoni. Klikataan

→ "Tallenna".

Määritetään kategorian tiedot avautuvalle lomakkeelle.

Tuotteiden lisääminen kategorioiden alle

4. Seuraavaksi määritetään tuotekategorian alle tuotteet.

Klikataan haluttu tuotekategoria auki sen nimestä.

Avataan haluttu tuotekategoria klikkaamalla sen nimestä.

5. Kategorian alle lisättävät tuotteet etsitään tuotteen nimellä ja ne tulevat suoraan järjestelmän tuotehallinnasta.

Klikataan

"Lisää tuote ruudukkoon"

Vahvistetaan muutokset klikkaamalla vielä

→ "Tallenna"

Etsitään kategorian alle lisättävät tuotteet nimellä järjestelmästä.

6. Kun halutut tuotepainikkeet on lisätty, niitä voidaan järjestää raahamalla sekä niille voidaan antaa omia värikoodeja.

Huom. Mikäli tuotteita on paljon, tuotekategorian alla voi olla useita tuotesivuja.

Muutosten jälkeen tulee painaa "Tallenna".

Tuotepainikkeita voidaan järjestää ja ryhmitellä väreittäin.

Kassapöytien rakentaminen ja muokkaaminen

Kun tuotekategoriat on luotu ja niihin on lisätty tuotteet, siirrytään kassapöydän rakentamiseen.

Jokaiselle kassapöydälle voidaan määrittää, mitkä tuotekategoriat ovat pöydällä näkyvissä. Esimerkiksi ravintolan kassalle nostetaan ruoka- ja juomatuotteiden kategoriat.

8. Siirrytään "Kassapöydät"-välilehdelle.

Olemassa olevia kassapöytiä pääsee muokkaamaan klikkaamalla kassapöydän nimeä.

Avataan kassapöytä klikkaamalla sen nimestä. Tarvittaessa voi myös luoda uuden kassapöydän.

Tarvittaessa uuden kassapöydän pääsee luomaan valitsemalla
→ "Lisää kassapöytä".

WiseNetwork aktivoi uudet kassapöydät käyttöön, joten olkaa meihin yhteydessä, mikäli haluatte uuden kassapöydän käyttöönne.

9. Valitaan halutut tuotekategoriat kassapöydälle raahamalla ne oikean puoleiselta palstalta vasemmalle.

Kun kategoriat on valittu, klikatataan "Tallenna".

Kassapöydälle valitaan halutut tuotekategoriat raahamalla ne oikeasta palstasta vasempaan. Muistetaan tallentaa.

10. "Kassa"-otsikon alta löytyy kaikki käytössä olevat kassapöydät.

Klikkaamalla "Asetukset" avautuu kassa asetukset.

11. Kassan asetuksiin määritetään jokaiselle kassapöydälle mm. se, mihin kuittitulostimeen ja maksupäätteeseen ne on yhdistetty.

Klikataan lopuksi
→ "Tallenna".

Kassan asetuksiin tehdään tarvittavat määritykset.

Kaikki hallinnassa tehdyt muutokset näkyvät kassalla heti, kun sivu päivitetään.